Bananowo - owsiane ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą
Czekolada i masło orzechowe...
Kto ich nie lubi? Nieeee ich nie da się nie lubić :D
Szybka przekąska, którą można zabrać ze sobą do szkoły, pracy, czy też w trasę...
Kolejny pomysł na wykorzystanie ciemnych, przejrzałych bananów,
bo z nich naprawdę można zrobić CUDA!
Bananowo - owsiane ciasteczka
z masłem orzechowym i czekoladą <3
z masłem orzechowym i czekoladą <3
Składniki:
- 170g bardzo dojrzałego banana
- 30g masła orzechowego (użyłam masła z dodatkiem kawy od BeRAW)
- 60g płatków owsianych górskich
- 20g gorzkiej czekolady (min 70% kakao)
- 10g dowolnej mąki (użyłam kokosowej)
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Płatki owsiane delikatnie mielimy, dodajemy czekoladę i ponownie miksujemy,
tak, aby czekolada rozdrobniła się na małe kawałki. Zmiksowane płatki i czekoladę
przesypujemy do miski, a w blenderze miksujemy banana i masło orzechowe,
tak aby powstała gładka masa, którą następnie mieszamy z płatkami
i czekoladą. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia
i mieszamy szpatułką tak, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, układamy porcję ciasta
i formujemy kształt ciastek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
do temperatury 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz