Domowy KNOPPERS - wegański, bez cukru
Do przygotowania tego przepisu zabierałam się jak sójka za morze... Naprawdę. Pomysł zrodził się w mojej głowie już dawno, ale ze zrobieniem było już gorzej. :D Teraz żałuję, że tak długo zwlekałam, bo efekt końcowy... BOMBA! Moje młodsze rodzeństwo bezzmiennie było na tak, a batony oczywiście wylądowały w szkolnej śniadaniówce <3
O czym mowa? Już Wam mówię...
Domowy KNOPPERS - wegański, bez cukru
Składniki:
- Dowolne wafle bez dodatku cukru (ja wykorzystałam 70g gofrów orkiszowych)
- 280g gęstej części mleka kokosowego
- 40g mąki kokoswej
- 60g erytrolu, ksylitolu lub innego słodzidła
- 10g gorzkiego kakako
- 30 g masła orzechowego bez soli i cukru
Wykonanie:
Mleko kokosowe miksujemy z mąką kokosową i erytrolem. Następnie masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy kakao oraz masło orzechowe i ponownie miksujemy. Na waflu rozsmarowujemy warstwę ciemną, a następnie jasną i przykładamy drugim waflem tak, aby powstała kanapka. I gotowe!
Prosto, zdrowo i SMACAZNIE!
NA ZDROWIE! <3
Komentarze
Prześlij komentarz