Zubelek w kuchni

W zdrowym ciele zdrowy duch

Zubelkowe opowieści

Piernikowe trufle z... FASOLI

Domowe trufle? To możliwe!
Mocno czekoladowe, słodkie, z orzechową nutą... Wzbogacone o porcję wartościowego białka..
A wszystko za sprawą... FASOLI!
Taaak FASOLI... Która w przepisie nie jest wyczuwalna. <3 

Szybki i prosty przepis, a naprawdę robi wrażenie!

PIERNIKOWE TRUFLE Z FASOLI 


        Składniki (25 sztuk):
  • Puszka czerwonej fasoli (240g po odsączeniu)
  • 50g masła orzechowego 
  • 100g suszonych daktyli
  • 20g gorzkiego kakao
  • 40g mleka
  • Łyżeczka cynamonu
  • Szczypta kardamonu
  • Szczypta gałki muszkatołowej




        Wykonanie: 

Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy na sitku. Wszystkie składniki blendujemy
na gładką masę, a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. 
Gotowe trufle wkładamy do lodówki na około godzinę. 

I gotowe! 

SMACZNEGOO! <3 

Komentarze

instagram @zzubelek