Czekoladowo - bananowe ciasteczka z orzechami
Jak częso zastanawiasz się co zabrać ze sobą na drugie śniadanie do szkoły, do pracy...
A może brakuje Ci pomysłu, co włożyć do śniadaniówki swoim pociechom?
Myślę, że te ciasteczka przypadną do gustu każdemu ciasteczkowemu potworkowi,
zarówno dużemu, jak i małemu. Szybko, smacznie i CZEKOLADOWOO!
ZAPRASZAM!
Składniki:
- 50g płatków owsianych górskich lub zwykłych
- 60g dowolnych orzechów (ja pomieszałam włoskie, laskowe i orzechy nerkowca)
- 20g gorzkiego kakao
- 20g mąki kokosowej lub 10g innej dowolnej
- 160g bardzo dojrzałego, słodkiego banana
- 30g napoju roślinnego lub zwykłego mleka
- 20g masła orzechowego
- Opcjonalnie 10g czegoś do dosłodzenia (jeśli lubimy bardziej słodkie)
Wykonanie:
Banana zmiksować na gładką masę.
Płatki i orzechy zmielić.
Wszystkie składniki wymieszać w misce. Uformować
kulki i spłaszczyć.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz